e shtunë 16 tetor 2021
e shtunë 16 tetor 2021

Kryetari i shtetit të Malit të Zi, Millo Gjukanoviq me kryetarin e Kuvendit të Komunës së Tuzit Fadil Kajoshaj, nënkryetarin e Komunës së Tuzit, Haris Ramoviq, drejtorin e SHPK Komunale, Nikollë Camaj dhe kryetarin e Podgoricës, Ivan Vukoviq, vizituan Bulevardin Tuz- Podgoricë për të konstatuar përfundimin e një faze të këtij bulevardi.

“Është e rëndësishme që çdo vetëqeverisje lokale të mos humbasë kohën për të ndërtuar qëllimin e saj në këtë mozaik. Është simbolikisht e rëndësishme që në këtë mënyrë të tregojmë se respektojmë dhe mos harroni se pavarësia e Malit të Zi është një rezultat simbolik i një harmonie multietnike në Mal të Zi dhe përgjegjësisë së pakicave që jetojnë në shtetin tonë të përbashkët,” tha Gjukanoviq.

Ai tha se Ditën e Pavarësisë po e festojmë me këtë projekt thelbësisht dhe simbolikisht shumë të rëndësishëm.

Ai tha se ishte një përpjekje shumë domethënëse të cilën pushteti vendor në Tuz investon në mënyrë që të përmirësojë jetën e qytetarëve të asaj komune.

Ai theksoi rëndësinë thelbësore dhe simbolike të këtij projekti, duke theksuar se projektet e infrastrukturës hapin dyert për investitorët, dhe kështu për vendet e reja të punës.

Kryetari i Podgoricës, Ivan Vukoviq, kujtoi se në vitin 2006 Mali i Zi i dërgoi një mesazh të qartë botës se dëshiron të jetë pjesë e civilizimit modern, duke hedhur poshtë inferioritetin, duke refuzuar kompleksin e inferioritetit, të bindur se bazuar në inteligjencën dhe energjinë krijuese të njerëzve të saj mund të bëhet një vend i suksesshëm dhe një nga vendet më të bukura për jetë në këtë pjesë të Evropës.

Ai theksoi se brenda muajve të ardhshëm pritet të shpallet një tender për vazhdimin e rindërtimit të kësaj rruge, pra ndërtimin e një bulevardi me profil të plotë nga Podgorica në Tuz. tv Boin

20 maj 2020

Më shumë

Mali i Zi: Përshkallëzohet kriza qeveritare për shkak të Srebrenicës

Parlamenti i Malit të Zi miratoi të enjten (17.06.) me një shumicë prej dy të tretash rezolutën që njeh dhe dënon gjenocidin në Srebrenicë në vitin 1995, në të cilën u vranë më shumë se 8.000 boshnjakë. Përmes kësaj rezolute, e cila edhe ndalon mohimin publik të ekzistencës ose relativizimin e këtij gjenocidi, […]

Sondazh: Mali i Zi “dështon në trajtimin e krimeve të luftës”

Dubrovniku në Kroaci pasi u sulmua nga forcat jugosllave në nëntor 1991. Foto: EPA/PETER NORTHALL.     Një sondazh i opinionit publik tregoi se shumica e malazezëve besojnë se vendi i tyre nuk po i trajton si duhet krimet e viteve 1990 dhe se sistemi gjyqësor nuk ka kapacitet të trajtojë çështjet që kanë lidhje […]

Mal i Zi: Një grup kriminal kërcënon jetën e Zv/kryeministrit Abazoviç

Të hënën Ministria e Punëve të Brendshme të Malit të Zi ka njoftuar se sipas burimeve të saj, ka sinjale se anëtarët e grupit kriminal Kavaç po planifikojnë sulm ndaj jetës të Zv/kryeministrit të vendit, Dritan Abazoviç.   “Në këtë rast të veçantë, informacioni i mbledhur tregon qëllimin e anëtarëve të grupeve të organizuara […]

Studim me rëndësi të veçantë për pakicën shqiptare në Mal të Zi

Studimi “Pakica shqiptare në Mal të Zi-midis bashkëpunimit dhe nënshtrimit” vlerësohet si tejet i rëndësishëm për opinionin në Mal të Zi, pasi për herë të parë në mënyrë statistikore paraqitet efikasiteti, por edhe dështimet e partive politike shqiptare në parlamentin dhe qeverinë e Malit të Zi.   Analistët vlerësojnë se studimi paraqet një […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara