e shtunë 4 dhjetor 2021
e shtunë 4 dhjetor 2021

 

Teksa dimri ka nisur tashmë krhahas shqetësimeve që ka krijuar pandemia, për banorët e qytetit të Pogradecit një tjetër dhimbje koke është edhe sigurimi i lëndës drusore për ngrohje. Përgjatë viteve të fundit cmimi i tyre ka pësuar rritje graduale dhe prej disa 3 vitesh ka mbetur në niveli 38-40 metër katror. Referuar faktit se shumë familje jetojnë me përkrahje sociale apo pensione një cmim i tillë është tepër i lartë. Për pasojë viteve të fundit njerzit blejnë gjithmonë e më pak. Sajmir Shaqollari i cili tregëton dru tregon për RTSH Korçën së më parë njerzit blinin nga 5-10 m tashmë fillon nga gjysëm metri deri në dy apo tre.

 

Tepër e vështirë situata është për pensionistët në këtë periudhë. Nexhi Shkullakun pensionist e gjejmë ne fushën e druve, ai ka marrë vetëm 1 metër dhe ato po i can vetë pasi nuk i leverdis të marrë puntor. Sipas tij cmimi është tepër i shtrenjtë.

 

Rënia e blerjeve apo cmimi i papërballueshëm nuk prek vetëm tregëtarët apo konsumatorët, ata që po e ndjejnë mjaf këtë janë edhe dru carësit. Kastrioti mban familjen me këtë punë, por se tashmë ka ditë që shkon edhe pa para në shtëpi.

 

Në qarkun e Korcës shumica e familjeve ngrohen me dru, por për shkak të cmimit dhe perudhës që zgjat dimrit po orientohen drejt energjisë por edhe kjo është luks më vete.

 

Më shumë

Shkodër, rrezikimi i ndërtesave të vjetra historike nga ndërtimet e reja

Ashtu si pjesa më e madhe e qyteteve të Shqipërisë edhe Shkodra ka ndryshuar gjatë 30 viteve të fundit nga pikëpamja e urbanistikës dhe arkitekturës. Vendin e shumë lagjeve dhe rrugicave të vjetra, me shtëpi karakteristike, tashmë e kanë zënë pallate shumëkatëshe, që thuajse nuk ndryshojnë nga njëri-tjetri. Bashkë me ato, kanë humbur […]

Emigrantët e kthyer hasin vështirësi të mëdha për t’u rifutur në tregun shqiptar të punës

Një studim i Institutit për Demokraci dhe Ndërmjetësim, që u publikua sot në Tiranë, thekson se emigrantët e kthyer në Shqipëri po hasin vështirësi të mëdha për ri-integrimin e tyre në tregun e punës edhe si punëtorë edhe si investues.   Shumica e tyre pohuan gjatë intervistimit se kthimi i tyre në Shqipëri […]

Vonesat e rindërtimit, banorët e Ishmit presin edhe dimrin e tretë nën çadra

Një vit më parë A2 CNN vizitoi disa familje në zonën e Ishmit, të cilat po kalonin dimrin e dytë nën çadra, pasi banesat u ishin dëmtuar nga tërmeti i nëntorit të 2019.   Ai reportazh u mbyll me shpresën dhe pyetjen se a do të ishte dimri i fundit i atyre banorëve […]

Birësimi i fëmijëve nga komuniteti LGBT, ministrja Bora Muzhaqi: Duhet diskutuar dhe menduar

Ministrja e shtetit për të rinjtë dhe fëmijët, Bora Muzhaqi, nga Korça foli për mundësinë e birësimit të fëmijëve nga komuniteti LGBT.   “Mendoj që birësimi është një gjë kaq e bukur dhe fantastike. Pastaj, pjesa tjetër duhet diskutuar dhe menduar. Por, e rëndësishme është që nuk ka gjë më të bukur sesa […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara