e diel 24 tetor 2021
e diel 24 tetor 2021

 

-Në 11 muaj përpunohen 160 mijë tonë çimento ose 62 mijë tonë më shumë se në të njëjtën periudhë të 2019-ës

Investimet e rëndësishem që qeveria shqiptare ka realizuar në infrastrukturë, janë pasqyruar edhe në rritjen e mallrave të ndërtimit, të cilat janë përpunuar në Portin e Durrësit gjatë 11 muajve të 2020-ës, e krahasuar kjo me të njëjtën periudhë të 2019-ës.  Sasia e materialeve të ndërtimit që kanë mbërritur me anije tregtare në portin e Durrësit është më e lartë se sa ajo e vitit të kaluar.

 

Nga të dhënat zyrtare të APD-së, mësohet se importet e materialeve të ndërtimit në 11 muaj kanë patur rritje, veçanërisht në zërat e çimentos dhe hekurit.

 

Në kalatat e portit, gjatë periudhës janar-nëntor 2020 janë shkarkuar rreth 160 mijë tonë çimento, ose 62 mijë tonë më shumë se sa në 11 muajt e vitit të kaluar. Rritje ka patur gjithashtu edhe në materialin hekur për ndërtim me 88 mijë t, nga 22 mijë tonë për të njejtën periudhë të vitit 2019.

 

Nga statistikat 11-mujore mësohet se melamina me 66 mijë tonë, llamarinat, profilet, tubat dhe prokatet me 86 mijë tonë gjithsej, si dhe xhamat me 33 mijë tonë kanë mbetur thuajse në të njejtat kuota të vitit paraardhës.

 

Gjatë këtyre 11 muajve në portin më të madh të vendit, janë përpunuar afro 3,6 milionë tonë mallra të ndryshme gjjithsej.

 

Më shumë

Depozitat në euro shënuan rritje rekord për gushtin, gati 250 milionë euro më shumë

Depozitat bankare në monedhën europiane kaluan për herë të parë në gusht pragun e pesë miliardë eurove.   Të dhënat e Bankës së Shqipërisë treguan se sezoni veror nuk i zhgënjeu pritshmëritë për rritje të prurjeve të depozitave në euro. Në fund të muajit gusht, totali i depozitave në këtë monedhë arriti në […]

FAO: Çmimet globale të ushqimeve në rritje

Çmimet botërore të ushqimit shënuan rritje në gusht, pas dy muajsh rënie të njëpasnjëshme, njoftoi sot Organizata e Kombeve të Bashkuara për Ushqimin dhe Bujqësinë (FAO).   “Indeksi i çmimeve të ushqimit të FAO-s u rrit 3,1 për qind nga muaji në muaj, mesatarisht me 127,1 pikë përqindje në gusht”, tha organi i […]

Rritet çmimi i bukës

Prej 2 javësh disa furra në vend kanë rritur çmimin e bukës me 10 lekë, duke e çuar në 80 lekë, me një shtrenjtim rreth 14%.   Anëtarë të Shoqatës të Prodhuesve të Bukës, Patiçerive dhe Brumrave thonë se së shpejti rritja e çmimit të bukës me 10 lekë do të ndodhë në […]

Indeksi i Dhomës Amerikane: Sërish rënie e besimit të biznesit në Shqipëri

Pandemia Covid-19, përmirësimi i pakët në ekonomi dhe reformat e lidhura me investimet janë faktorë kryesorë, që sollën këtë rënie     Dhoma Amerikane e Tregtisë publikoi sot Indeksin Vjetor për vitin 2020, ku regjistrohet përsëri një rënie me 0.5 për qind e besimit të biznesit në Shqipëri.   Ky është viti i dytë me […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara