Albanian Profile
e premte 16 prill 2021
e premte 16 prill 2021

 

 

Publikohet lista e ilaçeve që rekomandohen nga mjeku për trajtimin e pacientëve të prekur me Covid-19. Sipas Fondit të Sigurimit të Kujdesit Shëndetësor kosto e rimbursimit nuk do të jetë më shumë se 1650 lekë ndërsa për skemën e moderuar të trajtimit do të jetë 10.900 lekë.

 

Lista e ilaçeve që rimbursohen nga skema do të përshkruhen në recetën për rimbursim nga mjekët e kontaktuar sipas emrit xhenerik, sipas fomë-dozës dhe duke zbatuar kufizimet përkatëse të vendosura sipas urdhrit të Fondit, në përdorim sasi dhe kohëzgjatje. Kohëzgjatja maksimale do të jetë jo më shumë se një muaj dhe nuk do të kalojë vlerën e rimbursimit.

 

 

Ilaçet që rimbursohen

 

Azithromycine 250 mg

 

Acid Acetylsalicyclic 100 mg

 

Rivaroxaban 15 mg

 

Apixaban 5 mg

 

Dexamethasone 0.5 mg

 

Ibuprofen 400 mg

 

 

 

“Pacientët e konfirmuar pozitive me Sars Cov-2 do klasifikohen në kategorinë e dedikuar për këtë qëllim në sistemin e kartës së Shëndetit. Mjeku i familjes bën regjistrimin e kategorisë dhe plotësimin e afatit përkatës.

 

Gjatë përshkrimit të recetës me rimbursim, mjeku i familjes pasi të ketë zgjedhur kategorinë Sars Cov-2 sipas gjendjes së pacientit përzgjedh diagnozën Infeksion Covid-19 me kod ICD9 1009 për raste të lehta dhe 1010 për rastet e moderuara.

 

Për barnat që janë pjesë e listës së barnave të rimburuara do të përshkruhen në recetën për rimbursim nga mjekët e kontaktuar sipas emrit xhenerik, sipas fomë-dozës dhe duke zbatuar kufizimet përkatëse të vendosura sipas urdhrit të Fondit, në përdorim sasi dhe kohëzgjatje.

 

Për barnat që nuk janë pjesë e listës së barnave të rumbursuara por që janë pjesë e skemave të mjekimit të pacientëve me koronavirus do të përshkruhen në recetën me rimbursim nga mjekët e kontaktuar sipas emrit xhenerik, sipas formë-dozës dhe duke zbatuar urdhrin nr.579 datë 14.10.2020 për miratimin e udhëzuesit mbi ndjekjen në shtëpi të rasteve me infkesion”, thuhet në njoftimin e FSDKSH.

 

Më shumë

Tregu i zi i shitjes së oksigjenit lulëzon mes pandemisë së COVID-19

Mijëra pacientë në nevojë kritike për oksigjen po i drejtohen tregut të parregulluar për pajisje mjekësore dhe bombula – çmimet e së cilave kanë shkuar në qiell me rrijten e infektimeve, ndërkohë që ekspertët paralajmërojnë për rrezikun e përdorimit të pajisjeve të pacertifikuara pa asistencë mjekësore.   Kur motra e Elvira Dushkut doli nga […]

Fëmijët italianë kryesojnë listën e mbipeshës në Evropë

Produktet e gatshme dhe mungesa e gjumit shkaktojnë mbipeshë tek fëmijët, sikurse tregon rasti i atyre në Itali.   Kuzhina mesdhetare konsiderohet si jashtëzakonisht e shëndetshme: fruta, perime, peshk dhe vaji ulliri. Këto ushqime mendohet se parandalojnë mbipeshën dhe sëmundje të ndryshme.   Por janë pikërisht fëmijët dhe të rinjtë italianë që kryesojnë listën […]

Mjekët nuk respektojnë masat gjatë procesit të vaksinimit në Vlorë, ndërhyn policia

Bluzat e bardha në Vlorë që presin për tu vaksinuar vazhdojnë të mos ruajnë distancën, duke shkelur rregullat e caktuara nga Komiteti Teknik.   Për të krijuar sadopak rregull është dashur ndërhyrja e forcave të policisë.   Por përpara se të shfaqeshin efektivët e policisë situata ka qenë vërtet alarmante.   Mjekët dhe […]

Mjeku izraelit, zbulon ilaçin që “vret” COVID-19 pa pasur nevojë të vaksinohesh

Në kohën kur e gjithë bota i ka sytë te vaksina anti-covid, Izraeli duket se po ofron medikamentin që jo vetëm parandalon virusin, por edhe shëron të sëmurët në gjendje të rëndë. EXO-CD24 është përbërja inovative që u prezantua dhe testua pak ditë më parë në Izrael.   Profesori Nadir Arber dhe Dr. […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara