e premte 22 janar 2021
e premte 22 janar 2021

 

I projektuar qysh në vitin 2010, aksi rrugor Qukës-Qafë Plloçë është ende shumë larg përfundimit dhe aksesimit nga qytetarët. Për të përmbyllur punimet nevojiten edhe 105.8 mln USD, që qeveria po përpiqet të sigurojë përmes kredive, ndërkohë që nga aprovimi i fondit do të duhet edhe 22 muaj për të dorëzuar veprën. Të dhënat u bënë me dije nga ministrja e Infrastruklturës deh Energjisë, Belinda Balluku gjatë një interpelance urgjence të kërkuar nga 7 deputetë, që është shtyrë për shumë muaj me radhë, teksa argumentoi se kostot shtesë i faturohen projektimin dhe studimit të munguar gjeologjik.

“Për realizimin e plote të projektit Loti 1 Dhe ii me të gjithë elementet e tij nevojitet një fond shtesë me 56.8 milionë e USD. Për përfundimin e lotit 3 nevojtiet në total ënj fond shtesë prej 25 mln USD që nuk është gjetur në lidhje të kontratës, që jaën gjetur vetëm gjysma e financimit plus problematika e shtuar prej 24 mln për skarpatet që nuk kanë pasur studim gjeologjik. Nga momenti i alokimit të fondeve ajo rrugë përfundon për 22 muaj”.

Deputeti Koçi Tahiri, tha se vonesa në përfundimin e rrugës,  po shkakton amortizimin edhe të punimeve që tashmë janë kryer, ndërsa kërkoi të mbahet përgjegjëgji nga personat që kanë keq projektuar këtë aks të rëndësishëm infrastrukturor.

“Autoriteti Rrugor duhet të mbajë përgjegjësinë e saj dhe të vihen para përgjegjësisë këta njerëz, që ndoshta punojnë pa pikë përgjegjësie pasi rrugët fillojnë, lihen përgjysmë dhe prapë harxhohen para për përfundimin. Me takimin që kam bërë me përfaqësuesit e këtyre firmave janë shprehur se punimet janë bërë, po për shkak të kohërave të vështira duhen ende shtime fondesh.”

Aksi rrugor Qukës-Qafë Plloçë  është i ndarë në 3 lote. Në lotin e parë janë kryer 86.52% e punimeve, në lotin e dytë punimet kanë avancuar në masën 84.36%, ndërsa në lotin e tretë, në masën 51%.

Më shumë

Akademia e Shkencave miraton Përkufizimin Universal të Antisemitizmit

Institucioni ka promovuar historikisht studimin e Holokaustit dhe mësimet e tij; si i tillë, miratimi i përkufizimit të punës së IHRA është “një hap plotësisht i natyrshëm”.     JNS – Akademia e Shkencave e Shqipërisë, institucioni më i rëndësishëm shkencor i vendit, miratoi të enjten përkufizimin e punës së Aleancës Ndërkombëtare të Përkujtimit […]

177 vjet nga lindja e Atit të Kombit, Ismail Qemali

Udhëheqës i Lëvizjes Kombëtare Shqiptare. Lindi në Vlorë më 16 Janar 1844 në një nga familjet më të mëdha të Shqipërisë së Jugut. Pasi kreu shkollën fillore në vendlindje, vijoi studimet në shkollën plotore turke në Selanik, ku ishte internuar familja e tij dhe më pas kreu gjimnazin “Zosimea” në Janinë. Në vitin 1860 […]

Urgjenca Kombëtare bën bilancin: Në 2020 ndodhën 6248 aksidente rrugore me 159 viktima

Pavarësisht se viti 2020 ishte pjesësisht në karantinë dhe me dalje të kufizuara, aksidentet rrugore kanë regjistruar sërish një bilanc të errët. Sipas të dhënave, gjatë 2020, në të gjithë vendin janë regjistruar 6248 aksidente, ndërsa 159 persona kanë humbur jetën. Numrin më të lartë të aksidenteve e regjistron Tirana me 2631 aksidente, e […]

157 – vjetori i lindjes së Isa Boletinit

Isa Boletini i njohur si Isë Boletini u lind në Boletin afër Mitrovicës më 15 janar 1864 dhe u shua në Podgoricë më 23 janar 1916.   Është një ndër figurat qendrore kombëtare dhe kryengritës shqiptar në Vilajetin e Kosovës, pjesëmarrës në rini në veprimet e Lidhjes së Prizrenit. Më pas shërbeu si kryetar […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara