e diel 7 mars 2021
e diel 7 mars 2021

 

Kryeson Terminali Perëndimor, në të cilin u ruajt trendi i 2019-ës, me një rritje prej 35 mijë tonë mallra më shumë

 

Gjatë 12-muajve në Portin më të madh të vendit, janë përpunuar rreth 3 milionë e 882 mijë tonë mallra gjithsej.

 

Sipas të dhënave Statistikore të Autoritetit Portual Durrës, vetëm në Terminalin Perëndimor janë përpunuar 268 anije, me rreth 808 mijë tonë mallra të ndryshme, ose 35 mijë tonë më shumë se sa gjatë vitit 2019-të.

 

Ndërkohë, në Terminalin Lindor, gjatë periudhës janar-dhjetor 2020-të, janë përpunuar 153 anije me 733 mijë tonë, kryesisht mallra rifuxho. Është shënuar po ashtu rritje krahasuar me vitin 2019-të, me afro 77 mijë tonë mallra më shumë.

 

Po të njëjtat të dhëna, saktësojnë se shifrat e mallrave të përpunuar kanë pësuar rënie në Terminalin e Konteinerëve dhe në atë të Trageteve, krahasuar me vitin paraardhës. Masat kufizuese në vendet e BE-së, për shkak të pandemisë së Covid-19, kanë patur ndikim në transportin detar në Mesdhe, duke shënuar rënie të numrit të pasagjerëve dhe të volumit të mallrave të përpunuara përmes konteinerëve.

 

 

Më shumë

Përgjysmohet eksporti i mandarinës, frutat po kalben në pemë

Shitjet dhe eksportet e mandarinave po përballen me krizë këtë vit, për shkak të rënies së kërkesës në vendet fqinjë, kryesisht në rajon dhe Kosovë. Si rrjedhojë, prodhuesit e kualifikuar në zonën e Xarrës dhe Konispolit po ndeshen me humbje të mëdha, kurse prodhimet po kalben në pemë.   “Prodhimi këtë vit ka qenë […]

Tri parcela eksperimentale me avokado mbillen në Vlorë dhe Tiranë

Fermerët në Vlorë dhe Tiranë, po tregojnë interes për kultivimin në vendin tonë të avokados, frutit ekzotik që vitet e fundit po importohet në Shqipëri nga Amerika Qendrore.   Të apasionuar pas avokados, fermerë në zonën e Vlorës por edhe të Tiranës, kanë mbjellë 3 parcela eksperimentalë me avokado, të vendosur për të treguar […]

7 muaj pandemi – BE importoi nga Shqipëria 5.7 milionë euro maska

Gjatë 7 muajve të parë të vitit, shtetet e Bashkimit Evropian kanë importuar nga Shqipëria rreth 5.7 milionë euro vlerë maska, nga vetëm 316 mijë euro që kishte qenë ky import për gjithë vitin 2019. Të dhënat e publikuara nga Eurostat, të përpunuara nga “Monitor”, tregojnë se importi ishte i lartë në prill e […]

Lehtësohen shkëmbimet e produkteve bujqësore. Shqipëri-Maqedoni e Veriut, nuk ka më analiza në pikat kufitare

Sot e në vijim nuk do të ketë më pengesa në kufirin mes Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut përsa i përket çertifikatave fitosanitare të produkteve bujqësore.   Ministrat e Bujqësisë së dy vendeve Blendi Çuçi dhe Arjanit Hoxha nënshkruan Marrëveshjen e Bashkëpunimit Fitosanitar, e cila njeh rezultatet e testeve dhe vlerësimit të laboratorëve, jo […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara