e diel 28 shkurt 2021
e diel 28 shkurt 2021

 

Dalin në punë çdo ditë në punë, por peshkatarët nuk kanë kushtet minimale për të punuar.

 

Sektori i peshkimit në Vlorë është në kufijtë e mbijetesës. Problematikat kryesore të ngritura nga peshkatarët janë pikërisht ato që lidhen me infrastrukturën që ka të bëjë me zgjerimin e hyrjes së portit dhe ankorimin e anijeve në zonën e triportit të Vlorës.

 

Nuk janë të pakta problemet që ndeshin gjatë peshkimit.

 

“Këtu mungon infrastruktura. Mungon çdo gjë në këtë port. Këtu nuk ka asnjë dritë, në 30 vjet demokraci. Është përtokë çdo gjë”, shprehet një peshkatar.

 

Thonë se mbyllja e restoranteve, por edhe izolimi pati ndikim edhe tek ta.

 

“Shitja është më e vogël. Duke parë që edhe lokalet kanë qenë të mbyllura. Të gjitha problematikat vijnë zinxhir që nga tregtari i vogël. Trup i zotit për një copë bukë. Në Tiranë po të shohësh një peshkatriçe shitet me 20 mijë lekë”, shprehet ai.

 

Peshkatarët e Vlorës thonë se nuk kanë vende as për të ankoruar anijet.

 

“Këtu ne kemi problem për të lidhur mjetet. Nuk dimë se ku duhet të qëndrojmë”, thotë një tjetër.

 

Në Vlorë funksionojnë 80 anije peshkimi, një pjesë e të cilave janë të dëmtuara ose jashtë funksionit.

 

Më shumë

30 vite nga rënia e bustit të diktatorit komunist Enver Hoxha

Më 20 shkurt të vitit 1991 dhjetra, mijëra studentë e qytetarë u ngritën për të shembur simbolin e komunizmit, monumentin e diktatorit Enver Hoxha, i cili ishte i vendosur në qendër të Tiranës dhe u përurua periudha e lirisë nga ideologjia e regjimi që e persekutoi, e varfëroi, e vrau popullin dhe shkatërroi […]

118-vjetori i vdekjes së figurës së shquar patriotike Papa Kristo Negovani

Papa Kristo Negovani lindi në Negovan të Kolonjës (në anën lindore të Gramozit, sot Greqi). Arsimin fillor e mori në vendlindje dhe shkollën e mesme e vazhdoi në Athinë. Papa Kristo Negovani u vendos për disa kohë në Rumani ku punoi duke ushtruar profesionin e drugdhendësit. Në atmosferën e shoqërive atdhetare shqiptare, ai u […]

Tirana, 101-vjet kryeqytet i Shqipërisë

Organet e larta të shtetit shqiptar, që dolën më 1920 nga Kongresi i Lushnjës (21-31 Janar 1920) u vendosën më 11 Shkurt 1920 në Tiranë, që u caktua përkohësisht kryeqyteti i Shqipërisë, kurse përfundimisht Tirana u shpall kryeqytet me statutin e Republikës Shqiptare në Janar 1925. Pas 1920 filloi popullimi me banorë të […]

Autoriteti i Dosjeve deklasifikon dosjen Nr. 64: “Ndryshimet politike në Europën Lindore, fundi i komunizmit”

Autoriteti për Informim mbi Dokumentet e ish-Sigurimit të Shtetit deklasifikon dosjen Nr. 64, “Ndryshimet politike në Europën Lindore, fundi i komunizmit”.   “Të gjithë udhëheqësit u ndryshuan në vendet e Lindjes. Edhe te ne, sa të mbarojnë problemet e filluara në Lindje dhe do të ndryshojë, se Themeluesit të Partisë, njeriut që hante njerëz, […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara