Tuesday 28 May 2024
Tuesday 28 May 2024

Drejtori i Qendrës Klinike të Malit të Zi, Jevto Erakoviq, tha se 46 pacientë janë shëruar nga koronavirusi në Mal të Zi. Ai tha se ka 16 pacientë që i nënshtrohen trajtimit në institucion.

“Fatkeqësisht, çdo pacient në respirator është në rrezik për jetën,” tha Erakoviq.

“Numrat tregojnë se ne jemi duke bërë mirë, por duhet të jemi të kujdesshëm në çdo kohë. Kërkimi ynë i vazhdueshëm është vetëm të shpëtojmë jetë. Ne aktualisht jemi në kontroll të situatës epidemiologjike në Mal të Zi, por për fat të keq nga pakujdesia e dikujt, mund të përkeqësohet gjëndja për momentin,” tha Erakoviq.

Katër punëtorë të QKMZ janë pozitivë me COVID 19 ndërsa në sistemin e plotë rezultojnë 21 punonjës shëndetësorë të infektuar me koronavirus, tha Erakoviq.

Drejtori i Institutit të Shëndetit Publik Boban Mugosha njoftoi se pesë raste të reja të virusit në Mal të Zi janë konfirmuar dhe se shumica janë transmetuar përmes kontakteve.

“Ne e dimë se virusi është i paparashikueshëm, se ky infeksion është shumë i papërshtatshëm dhe lehtësisht i arritshëm për këdo,” tha Mugosha.

Ai tha që nuk do të thotë se problemi i vogël i atyre që nuk respektojnë masat nuk mund të prekin të tjerët.

“Ne duhet t’i bindemi masave dhe urdhrave që janë bërë për të ruajtur shëndetin dhe jetën. Se kjo është e vërtetë, ka treguar Tuzi. Ne kemi pasur një respekt të jashtëzakonshëm për masat dhe shtypjen efektive të epidemisë. Tuzi tani kanë filluar të kthehen në gjendjen e tyre të vjetër”, tha Mugosha.

Kur bëhet fjalë për sjelljen gjatë ceremonive fetare, Mugosha tha:

“Çdo grumbullim, qoftë i dashur apo ndryshe, bën që rreziku epidemiologjik të rritet ndjeshëm. Ne ritheksojmë që nuk duhet të lejojmë asnjë shkelje të urdhrave, dhe kjo është mbi të gjitha”.

Ajo që i vë në rrezik njerëzit në mitingje, siç thekson Mugosha, është që rreziku epidemiologjik është shumë i madh.

Mugosha theksoi se 180 mostra janë testuar nga dje, dhe se shumica e të ardhurve vijnë nga kontaktet.

Aktualisht në Mal të Zi, janë regjistruar gjithsej 283 persona me virusin korona.

 

 

Tv Boin

 

14 prill 2020

Më shumë

Gjeloshaj: Joanikije të distancohet nga ata që kënduan për Kosovën

Kryetari i Komunës së Tuzit në Mal të Zi, Nik Gjeloshaj, i bëri thirrje mitropolitit të Kishës Ortodokse Serbe në Mal të Zi, Joanikije, që të distancohet nga ata që kënduan këngë nacionaliste me vargjet “Kur ushtria të kthehet në Kosovë”, gjatë shugurimit të tij, më 5 shtator.   Këto vargje mund të shihen […]

Parlamenti i Malit të Zi, shkarkon ministrin që mohoi gjenocidin në Srebrenicë

Parlamenti i Malit të Zi, të enjten mbrëma shkarkoi ministrin e Drejtësisë dhe të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave, Vladimir Leposaviç, për shkak të qëndrimit të tij mohues ndaj gjenocidit në Srebrenicë dhe dhe miratoi një rezolutë që ndalon mohimin e gjenocidit në atë qytet.   Shkarkimi i ministrit tij u bë me propozimin […]

Ua mori ushtria jugosllave, shqiptarëve të Malit të Zi u rikthehen pronat pas 30 vitesh

Shqiptarët e Malit të Zi, në Ulqin, kanë mbyllur një kalvar me pronat pas 30 vitesh.   Falë iniciativës së deputetit shqiptar atje, Genci Nimanbegu, Kuvendi i Malit të Zi ka votuar ligjin për kthimin e pronës së Valdanosit ish pronarëve.   Kjo konsiderohet një fitore e madhe për shqiptarët në Mal të Zi, […]

Shqiptarët gjatë pluralizmit në Mal të Zi

Në sesionin shkencor “Shqiptarët në Mal të Zi gjatë tri dekadave të fundit” u shpalosen analiza shumëdimensionale mbi proceset dhe dukuritë që kanë ndodhur gjatë pluralizmit në këtë vend.   Studiuesë të ndryshëm shfaqen pikëpamje dhe analiza mbi pozitën e shqiptarëve dhe për nivelin e integrimit të tyre në Mal të Zi.   […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara