Albanian Profile
e shtunë 15 maj 2021
e shtunë 15 maj 2021

 

Hekurudha, nëpërmjet të cilës bota e zhvilluar kryen një pjesë të konsiderueshme të transportit të pasagjerëve, në Shqipëri po shkon drejt rrënimit.

 

Në vitin 2020 udhëtuan me hekurudhë brenda vendit vetëm 18 mijë njerëz. Në vitin 2006 transportin hekurudhor e përdorën më shumë se 1.6 milionë njerëz. Sipas të dhënave të INSTAT numri i pasagjerëve që përdoren hekurudhën ra në me 96 për qind mes viteve 2006 dhe 2020.

 

Vëllimet e transportit me hekurudhë ranë ndjeshëm pas vitit 2010 dhe sidomos pas vitit 2014, ku linja Tiranë-Durrës që realizonte edhe volumin më të madh të punës për pasagjerët u bë jo funksionale.

 

Gjithashtu amortizimi i lartë dhe shpejtësia e ulët e trenave, lëvizjet e rralla dhe shkurtimi i destinacioneve e bënë hekurudhën shqiptare jo eficiente për udhëtarët. Ajo tashmë është një ndërmarrje me humbje dhe subvencionohet nga buxheti i shtetit.

 

Pas vitit 2014 stacioni qendror i trenit në Tiranë u zhvendos në Vorë, si rrjedhojë e investimeve në Bulevardin e Ri. Kështu, Linja Tiranë -Durrës humbi funksionin totalisht në pritje të një investimi të ri që do të modernizojë linjën nga Durrësi në Tiranë me një degëzim në Rinas.

 

Infrastruktura vjetër e Hekurudhës Shqiptare shtrihet drejt lindjes në Pogradec, jugut në Vlorë dhe veriut në Shkodër.

 

Terminali kryesor i vendit është në Durrës me linjat Durrës- Peqin, Shkozet-Tirane, Peqin-Elbasan, Vore-Laç, Rrogozhine-Fier, Elbasan-Librazhd, Librazhd-Përrenjas, Fier- Ballsh, Përrenjas-Gur te Kuq, Laç-Lezhe, Lezhe-Shkodër, Shkodër-Han i Hotit, Rrogozhine-Fier- Vlore dhe Milot-Rrëshen-Klos.

 

Shinat u shtrinë në vitet 1985 në Mal të Zi nëpërmjet kufirit të Hanit të Hotit, për transport mallrash. Sot ende nuk ka asnjë lidhje hekurudhore ndërkombëtare për pasagjerë në Shqipëri. Trenat janë në gjendje fizike jo të mirë. Rrjeti i HSH është i ndërtuar në të njëjtin sistem si në Evrope, në gjurmë normale dhe ka një gjatësi prej 447 km.

 

Të dhënat zyrtare nga Ministria e Transportit tregojnë se Hekurudha Shqiptare ka në inventarin e saj 66 vagonë udhëtaresh, 225 vagonë malli dhe 25 lokomotiva. Këtë vit buxheti i shtetit akordoi për hekurudhën 2.7 miliardë lekë ose 17 milionë euro. monitor

 

 

 

 

Më shumë

10 mijë vdekje në tre muajt e parë të vitit

Në tre muajt e parë të vitit statistikat e fataliteteve kanë shënuar shifrën më të lartë historike ku numri i personave që kanë humbur jetën i është afruar numrit 10 mijë.   Sipas Institutit të Statistikave Shqiptare, në periudhën Janar – Mars kanë vdekur  9.657 persona, duke u rritur me 56% krahasuar me […]

Malësi, në Shtëpinë Muze në Bardhaj përkujtohet figura e Dedë Gjo Lulit

Në Shtëpinë Muze në Bardhaj të Hotit në Malësi u përkujtua figura e Dedë Gjo Lulit, i cili cilësohet si njëri ndër udhëheqësit që i parapriu shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë.   Në manifestim morën pjesë personalitete nga rajoni dhe diaspora si dhe ish presidenti i Shqipërisë, Bujar Nishani, i cili gjatë presidencës së […]

Gjermania jep 50 milionë euro për transport të gjelbër në Tiranë

Transporti urban publik shihet si shkaktar kryesor i ndotjes së ajrit në Tiranë. Tani me ndihmën gjermane i hapet rruga një projekti për transportin ekologjik.   Burime zyrtare nga Ambasada Gjermane në Tiranë, bëjnë të ditur se i është hapur rruga zbatimit të fazës fillestare të projektit “Transporti Ekologjik në Tiranë”. “Ky projekt ka […]

Ekspozita: Historia e hebrenjve në Shqipëri përmes 150 dokumenteve dhe fotografive

Janë 20 stenda me rreth 150 dokumente dhe foto të marra nga Arkivi Qendror Shqiptar dhe u vendosën zonën e Pazarit të ri në Tiranë. Është historia e hebrenjve në Shqipëri të viteve 1933 – 1944!   Elsa Saka, drejtore e evidencës qendrore në Arkivë, tregon se qëllimi i kësaj ekspozite është sjellja në […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara