e enjte 28 janar 2021
e enjte 28 janar 2021

 

 

Ministri në detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj, mori pjesë në takimin virtual të zhvilluar me Ministrat e Jashtëm të vendeve pjesëmarrëse të Organizatës për Bashkëpunimin Ekonomik të Detit të Zi.

 

Takimi kishte në fokus diskutime për luftën e përbashkët kundër pandemisë dhe përpjekjen e vazhdueshme për të forcuar ndërlidhjen rajonale.

 

Në një reagim në Facebook, lidhur me takimin, Cakaj bëri me dije se Shqipëria zyrtarisht merr presidencën e kësaj organizate për 6-mujorin e parë të vitit 2021.

 

“Së fundmi, Shqipëria ka udhëhequr nismën ShBA-Karta e Adriatikut (A5), Organizatën për Bashkëpunim dhe Siguri në Evropë dhe tani do të udhëheqë edhe Organizatën për Bashkëpunimin Ekonomik të Detit të Zi.

 

Kjo tregon, jo vetëm fuqinë e shtuar të Shqipërisë në nisma rajonale, por edhe besueshmërinë në rritje të partnerëve ndërkombëtarë për aftësitë e diplomacisë shqiptare”, u shpreh Cakaj.

 

 

Më shumë

Malësi e Madhe, fermerët zgjerojnë sipërfaqet me bimë mjeksore

Sektori i bujqësisë është përballur këtë vit me vështirësi për shkak të pandemisë dhe uljes së kërkesës së tregut.   Përjashtim kanë bërë bimët aromatiko-mjeksore, për të cilat kërkesa e eksportit ka qenë e lartë, kryesisht nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.   Kjo ka nxitur fermerët në Malësi të Madhe, zonë kjo […]

Shqipëria, e para në Europë për punonjësit me pagë të ulët

Shqipëria renditet ende si një vend ku papunësia është në nivele të larta në raport me vendet e tjera Europës, por edhe ata që punojnë, në shumicën e tyre, marrin paga minimale. Në vitin 2018, Shqipëria ishte e para ndër vendet europiane që kishte më shumë se 23% të totalit të të punësuarve që […]

Shqipëri-Kosovë, nis operimin blloku i përbashkët rregullues dhe linja 400 kV

Shqipëria dhe Kosova finalizojnë me sukses një hap të rëndësishëm në sektorin elektro-energjetik. Nga dita e sotme, nis operimi i pavarur i Kosovës, si zonë Rregulluese brenda Bllokut Rregullues Shqipëri-Kosovë, si dhe nis nga funksionimi linja e transmetimit 400 kilovolt Shqipëri-Kosovë.   Bashkëpunimi mes Operatorit të Sistemit të Transmetimit dhe KOSTT në Kosovë kanë […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara