e diel 7 mars 2021
e diel 7 mars 2021

 

U ndërtua në vitin 1928 për Tashko dhe Aleksandra Ilon, çiftin korçar që kishin qenë emigrantë në Rumani.

 

Kjo është shtëpia që të gjithë e njohin si “shtëpia rumune”, që gjendet në shëtitoren e Korçës.

 

Sot shërben si muze që i kushtohet fotografit korçar Gjon Mili.

 

Kjo fotografi e Instituti “Luce” është shkrepur në vitin 1940 dhe është pjesë e koleksionit të Fototekës së AQSH.

 

 

 

Më shumë

76-Vjetori i dhënies fund të Holokaustit nazist

Në vitin 2005 Asambleja e Përgjithshme e OKB-së miratoi një rezolutë që shpallte 27 janarin si ‪”Ditën Ndërkombëtare të Përkujtimit në nderim të viktimave ‪‎të Holokaustit”.   Kjo ditë përkujton miliona viktimat e politikave të gjenocidit të Gjermanisë naziste që u kryen gjatë Luftës së Dytë Botërore, si dhe përqëndrohet në përpjekjet bashkëkohore […]

108-vjet nga themelimi i Shërbimit Sekret Shqiptar

Pas shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë, më 28 Nëntor 1912, u formua Qeveria, me kryeministër Ismail Qemalin, e cila filloi ngritjen e institucioneve të Shtetit Shqiptar.   Ndër to, më 17 dhjetor 1912, u mor vendimi për themelimin e Shërbimit Sekret Shqiptar. Në këtë Vendim thuhej: “Të organizohet një shërbim i fshehur për […]

Bullgarët përvetsojnë luftëtarët dhe figura historike shqiptare

Bullgarët publikojnë luftëtarët dhe figura historike Shqiptare si figura të tyre kombëtare. Figura që historia shqiptare vështirë që i njeh si njerëz me vlera kombëtare.   BAJAZID ELMAZ DODA (shqip: Pajazit Elmaz Doda) është shkrimtar dhe fotograf shqiptar, i lindur rreth vitit 1888 në fshatin shqiptar të Rekës së Epërme Shtirovitsa, atëherë pjesë […]

30 vjet nga Lëvizja Studentore e Dhjetorit

Natën e 8 dhjetorit 1990, rreth 300 studentë nisën atë që më vonë u quajt Lëvizja Studentore 90-tës. Ata të organizuar marshuan nga Qyteti Studenti drejt qendrës së Tiranës.   Marshimi i tyre ndaloi mes qytetit të tyre dhe bulevardit të Tiranës. Radhët e tyre u shtuan minutë pas minute dhe turma kishte mbërritur […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara