e shtunë 19 qershor 2021
e shtunë 19 qershor 2021

 

Organizatat dhe grupet e strukturuara kriminale kanë rritur shkallën e rrezikshmërisë dhe i ushtrojnë aktivitet e tyre në një territor të gjerë nga Brazili deri në Kosovë.

 

Kreu i Strukturës së Posaçme Anti-Korrupsion (SPAK) në Shqipëri, Arben Kraja, tha në një deklaratë për shtyp se “organizatat dhe grupet e strukturuara kriminale kanë rritur shkallën e rrezikshmërisë së tyre, ngaqë ushtrojnë aktivitet në një territor shumë të gjerë, duke kaluar përmes shumë territoresh nga Brazili deri në Kosovë.”

 

Deklarata e për shtyp e kreut të SPAK-ut erdhi pas një bisede me drejtues të policisë dhe të prokurorisë në Kosovë dhe në Itali lidhur me operacionin e përfunduar të hënën (17.05) me kapjen e 400 kg kokainë në Lipjan (Kosovë), në një kontenier me ngarkesë mishi që vinte nga Brazili. Informacioni për tranzitin e 400 kg kokainë erdhi nga autoritetet e huaja.

 

Të vendosur për të luftar deri në fund trafikun e drogës

 

Në mesazhin e tij kreut të SPAK-ut theksoi domosdoshmërinë e koordinimit dhe të bashkëpunimit mes institucioneve në kushtet e rritjes së shkallës së rrezikshmërisë se organizatave dhe grupeve të strukturuara kriminale.

 

“Reagimi i institucioneve tona, i autoriteteve të  huaja, të Kosovës dhe të Italisë tregon që nëse do jemi të gjithë bashkë dhe koordinojmë punën me njëri-tjetrin, do të jemi pa diskutim të suksesshëm. Bllokimi i një sasie të tillë kokaine tregon që efektiviteti i strukturave tona është në lartësinë e duhur. Jemi të vendosur që deri në fund të luftojmë raste të tilla.” – tha Kraja.

 

Krahas konfiskimit të 400 kg drogë policia e Kosovës ka arrestuar shtatë shtetas të Kosovës dhe disa të tjerë janë në kërkim si pjesë e grupit kriminal.

 

Kokaina është nisur nga Brazili, ka kaluar në disa shtete për të mbrritur në një  port të Italisë, më pas në portin e Durrësit dhe që andej  në Kosovë. Kokaina ishte e destinuar për shtete të ndryshme.

 

Në raportin  “Flukset e njerëzve, të drogës dhe të parave – Maj 2021” të Iniciativës Globale Kundër Krimit të Organizuar Transnacional, Ballkani Perëndimor konsidetohet si rajoni më i madh i tranzitit për trafikimin përherë dhe më shumë të kokainës.

 

Më shumë

72 vjetori i krijimit të Arkivit Qendror Shtetëror

Fillimet e veprimtarisë arkivore në Shqipëri datojnë që nga antikiteti. Historia dëshmon se në bibliotekat që ekzistonin në shtetet ilire, në pricipatat feudale shqiptare, në shtetin e Skënderbeut, në shoqëritë patriotike e kulturore, në institucionet fetare, në firmat tregtare, në esnafët, në familje dhe individë të veçantë, krahas librave ruheshin edhe dokumente. Zhvillimet politike […]

175-vjetori i lindjes së Naim Frashërit (1846-1900)

Naim Frashëri lindi në Frashër të Dangëllisë së Përmetit më 25 maj 1846. Mësimet e para i mori në vendlindje, ku nisi të mësonte persishten pranë teqesë bektashiane. Më 1865 familja e tij u shpërngul në Janinë, ku ndoqi gjimnazin “Zosimea”. Mbas kthimit në vendlindje, ai bëri provat e para të vjershërimit shqip nën […]

Kongresi i Përmetit / 24 Maji i 1944 – Ngjarja që i parapriu çlirimit nga nazifashizmi

Pak muaj pas mbajtjes së Konferencës së Teheranit, (28 nentor – 1 Dhjetor 1943) midis Tre Aleatëve të Mëdhenj të Luftës së Dytë Botërore, në të cilën u akordua edhe mbi mbështetjen që i duhej dhënë frontit antifashist në Ballkan, pikërisht më 24 Maj të vitit 1944 u mbajt në Përmetin e çliruar Kongresi […]

Pandemia dhe shërbimet elektronike për qytetarët

Pandemia e koronavirusit rriti ndjeshëm nevojën e shërbimeve elektronike për qytetarët në Shqipëri, por një pjesë e madhe e tyre u gjetën të papërgatitur për t`i përdorur këto shërbime. Në Qarkun e Gjirokastrës një pjesë e popullsisë, kryesisht në moshë të madhe,vijon t`u drejtohet sporteleve të shërbimit. Një Program i Kombeve të Bashkuara […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara