e diel 24 tetor 2021
e diel 24 tetor 2021

 

SPAK ka publikuar raportin e punës që ka kryer nga Janari deri në Dhjetor të 2020-s. Një detaj tejet interesant që është i zbardhur në raport është se Prokuroria e Posaçme ka përgjuar 1175 autorë të dyshuar apo persona që kanë dijeni për vepra penale. Si rezultat i këtyre metodave special të hetimit janë ndaluar, rreth 171 të dyshuar për kryerje të veprave penale të ndryshme.

 

Nëpërmjet përgjimeve organi i akuzës ka zbardhur disa çështje korrupsioni, por edhe të trafikut të drogës. Përgjatë vitit 2020, Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar ka përdorur metodën e përgjimit për 91 procedime penale. Për periudhën 1 vjeçare Bërthama Komanduese Elektronike në administrim të Prokurorisë së Përgjithshme, ka ekzekutuar në interes të çështjeve penale nën hetim nga SPAK, 391 autorizime të Prokurorit për lejim përgjimi.

 

Po ashtu Gjykata e Posaçme ka dhënë 157 vendime lejim përgjimi, 344 vendime vleftësimi të përgjimeve dhe në përfundim 442 vendime për zgjatje të afateve të përgjimeve. Zyra e përgjimeve të Prokurorisë së Posaçme, e cila ndodhet në Prokurorinë e Përgjithshme për arsye sigurie. Kjo zyrë është e ndarë në 7 poste dhe aty OPGJ-të kryej detyrën e tyre për llogari të SPAK.

 

Më shumë

Del vendimi/ FIFA dënon Shqipërinë për incidentet me Poloninë

Federata Shqiptare e Futbollit është njohur mbrëmjen e sotme me vendimin e marrë nga Komiteti Disiplinor i FIFA-s, në lidhje me incidentet e ndodhura në ndeshjen Shqipëri-Poloni, e luajtur më datë 12 tetor 2021 në “Air Albania Stadium”. Vendimi i sotëm ndëshkon Federatën e Futbollit me një gjobë prej 150 mijë frangash dhe detyron […]

Ndotja nga hidrokarburet mban peng Gjanicën dhe rilindjen urbane në Fier

Qeveria shqiptare shpenzoi miliona euro për rehabilitimin urban të qytetit të Fierit, pa zgjidhur ndotjen e vazhdueshme të Gjanicës nga kompanitë e naftës, që i derdhin mbetjet e tyre në lumë.   Gjatë viteve të fundit, qeveria investoi miliona euro në rehabilitimin urban të Fierit. U prishën ndërtimet pa leje, u rehabilituan brigjet […]

Të verbrit në Shqipëri marshojnë për një jetë më dinjitoze

Dita ndërkombëtare e personave të verbër, e gjen këtë kategori duke vazhduar të përballet me mungesë infrastrukture dhe punësimi.   Me vetëm 12 mijë lekë në muaj si ndihmë shtetërore për të jetuar, ata kërkojnë mundësi për t’u punësuar por edhe semafore e rrugë të dedikuara që t’ua lehtësojnë jetën.   Daniela Nikolli, 25 […]

“Kalendar allaturka apo allafrënga”? – Si sot, më 15 tetor 1582, vitit kalendarik iu hoqën 10 ditë

Si sot, më 15 tetor 1582, vitit kalendarik iu hoqën 10 ditë, për të korrigjuar një gabim në përllogaritje. Kujtohi pak shprehjet që hasen ende në shqip: “kalendar allafrënga” dhe “kalendar allaturka”, ose “kalendar i ri” dhe “kalendar i vjetër”. Në thelb, bëhet fjalë për dy prej kalendarëve më të përdorur në Kontinentin e […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara