Thursday 18 July 2024
Thursday 18 July 2024

 

Në ditën kombëtare të depistimit të kancerit të gjirit, ministrja e Shëndetësisë vizitoi ishte në spitalin e lezhës ku tashmë ofrohet shërbimi aq shumë të kërkuar të mamografisë në poliklinikën e spitalit dhe ku përfitojnë kryerjen e këtij ekzaminimi falas me qindra gra në vit.

 

Në tre vite, janë instaluar mamografë në 6 spitale rajonale: në Kukës,Dibër, Durrës, Lezhë, Vlorë, Gjirokastër, si dhe nëpërmjet dy mamografëve të lëvizshëm ekzaminimi i gjirit sigurohet edhe në zonat më të thella, afër vendbanimit.

 

Brenda vitit do instalohet dhe pajisja e mamografisë edhe në poliklinikën e spitalit të Fierit duke siguruar kështu që çdo spital ta ofrojë këtë shërbim.

 

 

 

https://www.facebook.com/OgertaManastirliu/videos/696627694304470/

Më shumë

Kongresi Botëror i Kanabisit dhe e ardhmja e industrisë

Këtë vit shteti i Nju Jorkut legalizoi marijuanën për përdorim personal. Kjo industri pritet të rritet në mënyrë dramatike, duke sjellë fitime dhe vende pune.   Më shumë se 200 kompani që morën pjesë në Kongresin Botëtor të Kanabisit dhe Ekspozitën e Biznesit, po përpiqen të investojnë.   Brian Benjamin, zëvendës guvernator i […]

Spitalet po e përballojnë pandeminë me mungesa të shumta në mjekë e pajisje

Në Tiranë, Organizata Together for Life publikoi një raport mbi standardet minimale që u nevojiten spitaleve për të përballuar pacientët me COVID-19.   Nga monitorimi në 57 spitalet publike dhe private u zbulua një seri mungesash në stafe dhe në pajisje mjekësore gjatë pandemisë Covid.     Raporti theksoi se spitalet e Shqipërisë kanë […]

Në 2020-n, shqiptarët shpenzuan 72 milionë euro më shumë për shëndetin

Vitit 2020 ishte i jashtëzakonshëm, teksa pandemia ndikoi ndjeshëm shëndetin e popullatës dhe aktivitetin e ekonomisë.   Ndërsa vala e parë e virusit u arrit të frenohej si rrjedhojë e karantinës së fortë, në pjesën e dytë të vitit shumë familje dhe individë u gjendën përballë zgjidhjeve të vështira, ndërsa për shumë pasojat ishin […]

100 Vjet Kryqi i Kuq Shqiptar

Si sot, më 4 tetor 1921, u themelua Kryqi i Kuq Shqiptar. Është shoqata më e vjetër humanitare në Shqipëri. Ai është njohur zyrtarisht nga Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq në vitin 1923. Që nga ky vit është anëtar i Federatës (në atë kohë Ligës) së Shoqatave të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara