e hënë 1 mars 2021
e hënë 1 mars 2021

 

Viti 2021 ka nisur i mbarë për transportin detar. Në Portin më të madh në vend gjatë muajit të parë të këtij viti janë përpunuar 21 mijë tonë mallra më shumë se sa në janarin e vitit 2020-të.

 

Nga të dhënat zyrtare të Autoritetit Portual Durrës, bëhet e ditur se gjatë muajit janar 2021, në të katër Terminalet e portit të Durrësit, janë përpunuar afro 326 mijë tonë mallra gjithsej, ose 7% se sa një vit më parë.

 

Janari i vitit 2020 nuk ka qenë një muaj i ndikuar nga pandemia dhe kufizimet e transporteve ndërkombëtare nga Covid 19, por rezultatet e këtij viti veçanërisht në importe janë më të larta se sa një vit më parë.

 

Anijet tregtare kanë transportuar nga/drejt Durrësit mbi 121 mijë tonë mallra, konteinerët mbi 141 mijë tonë, ndërsa kamionët dhe trailerët me tragete mbi 63 mijë tonë të tjerë.

 

 

 

 

Më shumë

BSH ka shitur gati 1 ton ar gjatë pandemisë, 930 kg më pak në arka

Banka e Shqipërisë gjatë vitit të kaluar, atë të pandemisë, ka frenuar tërësisht blerjen e arit monetar, si mjet rezerve. Shifrat më të fundit nga institucioni tregojnë se në dhjetor të vitit të kaluar, vlera e shufrave të arit në arkat e saj prekte 136 milionë euro. Në vlerë kjo shifër është lehtë më […]

Vënia në punë e TAP: Konkurrencë për gazin rus në Ballkan

Tre zhvillime në ndërrimin e viteve do të kenë efekt afatgjatë në biznesin e koncernit Gazprom në Europën Juglindore, me pasoja edhe në tregun e BE-së. Kush fiton dhe kush humbet?   Me ndërrimin e viteve në tregun e gazit në Europën Juglindore pati tre zhvillime me rëndësi që do të kenë vazhdë […]

Pandemia ul remitancat e emigrantëve në nivelin më minimal të pesë viteve të fundit

Të dhënat e Bankës së Shqipërisë tregojnë se të ardhurat neto nga ky zë në Bilancin e Pagesave për 9-mujorin 2020 kishin vlerën e 155 milionë eurove, në rënie me 30% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Ky është njëkohësisht niveli më i ulët i pesë viteve të fundit.   Metodika […]

Fasonet po sjellin më shumë të ardhura se turizmi

Sektori fason shënoi një rritje të ndjeshme të ardhurave në tremujorin e tretë të vitit 2020. Mbështetur në të dhënat e bilancit të Pagesave të Bankës së Shqipërisë, të ardhurat për shërbimet e përpunimit të mallrave të porositësve nga jashtë vendit arriti në 125 milionë euro, në rritje me 30 milionë euro krahasuar me tremujorin […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara