e premte 30 korrik 2021
e premte 30 korrik 2021

 

Gjatë dy muajve të parë të 2021, tragetet e linjave nga porti i Durrësit, kanë kryer më pak lundrime, ndërsa sasia e mallrave të trasportuar prej tyre me kamionë dhe trailera është rritur me 6%, krahasuar me të njejtë periudhë të vitit të kaluar.

 

Nga të dhënat e zyrtare të Sektorit të Statistikave në Autoriteti Portual Durrës, mësohet se tragetet e linjave Durrës – Bari dhe Durrës – Ankona e kthim, kanë transportuar 137 mijë tonë mallra në dy muaj, ose ose 7,200 tonë më shumë se sa dymujori janar-shkurt i vitit 2020. Megjithëse kanë kryer tetë lundrime vajtje-ardhje më pak, tragetet që lundrojnë nga/drejt Durrësit kanë transportuar 6.225 kamionë dhe trailerë me mallra, ose 534 mjete më shumë se sa në të njejtën periudhë të viitt 2020.

 

Kufizimet për shkak të pandemisë nga Covid 19 në sektorin e lundrimit të trageteve kanë ndikuar në uljen drastike të numrit të udhëtarëve, ndërsa transporti i mallrave me kamionë dhe trailerë ka vijuar normalisht nën masa të rrepta shëndetësore.

 

 

Më shumë

Banka e Shqipërisë dhe Banka Qendrore Evropiane nënshkruajnë marrëveshje për parandalimin dhe mbrojtjen e kartëmonedhave euro nga falsifikimi

Banka e Shqipërisë dhe Banka Qendrore Evropiane nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi për shkëmbimin e informacionit në fushën e mbrojtës se kartëmonedhës euro nga falsifikimi.   Kjo marrëveshje synon të rregullojë dhe të lehtësojë procedurat e bashkëpunimit midis dy autoriteteve qendrore në fushën e mbrojtjes nga falsifikimi i kartëmonedhave euro, në territorin e vendit tonë. Marrëveshja […]

Shqipëria, më pak blegtori – Gjatë 2020 më pak lopë, dele, dhi dhe qumësht

Numri i gjedhëve në vitin 2020 është 362.583, duke shënuar rënie me 12,76 %, në krahasim me vitin 2019, rënia është e vazhdueshme prej vitit 2016.   Përqendrimi më i madh i numrit të krerëve është në qarkun e Fierit me 16,15 % dhe në qarkun e Korçës me 10,87 % të totalit. […]

Pastrimi i parave, ekspertët shqetësim për depërtimin në ekonomi

Shqipëria ka mangësi në luftën kundër pastrimit të parave dhe ndodhet në listën gri të Maneyval një strukturë e Këshillit të Europës për vlerësimin e masave kundër pastrimit të parave. Ky organizëm i kërkon qeverisë shqiptare, përmirësime në disa fusha që lidhen me uljen e informalitetit dhe monitorimin e parasë kesh në ekonomi. […]

Shqipëria bëhet gati për Eurbondin e pestë, nis kërkimin e konsulentit

Shqipëria parashikon që të dalë në tregjet e kapitalit për herë të pestë dhe si pjesë paraprake e këtij plani është ajo e gjetjes së një konsulenti që do ta këshillojë dhe udhëheqë drejt kësaj dalje.   Këtë herë në dokumente është specifikuar që konsulenti të ketë njohuri në ligjin anglez dhe atë […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara