Tuesday 27 February 2024
Tuesday 27 February 2024

 

Muaj prill i këtij viti shënoi kulimin kufizimeve në kuadër të masave për parandalimin e përhapjes së infeksionit covid-19. Pjesë e masave kufizuese ishte edhe ndalimi i qarkullimi të automjete në të gjithë Shqipërinë, me përjashtim të autoambulancave, makinave të bizneseve dhe farmacive.

 

Megjithatë, shumica e deputetëve rezultojnë se e kanë marrë të plotë pagesën nga Kuvendi për të mbuluar shpenzimet e karburantit për makinat, gjatë muajit prill 2020. Deputetët kanë përfituar secili deri në 40 mijë lekë ose 360 USD gjatë muaj maji 2020, për të mbuluar shpenzimet për karburantin, ndonëse nuk kanë lëvizur me makina gjatë këtij muaji, për shkak të masave kufizuese.

 

Gjatë muajit prill të këtij vitit, Parlamenti është mbledhur tre herë, ndërsa mbledhjet e komisioneve parlamentare janë zhvilluar olnile, që do të thotë se deputetët kanë marrë pjesë në mbledhje nga banesat e tyre, pa qenë e nevojshme të ishin fizikisht në Kuvend.

 

Përveç rimburimin të shpenzimeve për karburantin e pretenduar, 71 deputetë kanë përfituar edhe dieta gjatë muajit prill 2020, në kulmin e masave kufizuese. Deputetët kanë përfituar deri në 700 USD dita gjatë muajit prill. Po gjatë kësaj periudhe, rezulton se të gjithë deputetë kanë përfituar pagesën fikse prej 17,000 për shpenzimet për telefonin si dhe honorare për pjesëmarrjen në mbledhjet e komisioneve parlamentare nga shtëpitë e tyre, shkruan shqiptarja.

 

20 deputetët kanë marrë nga 35 000 lejë secili për mbulimin e shpenzimeve të banesave që pretendojnë se i kanë me qera në Tiranë. Në Kuvendin e Shqipërisë është depozituar një projektligj, i cili parashikon përgjysmimin e pagave të deputetëve si dhe kufizimin e përfitimeve të tjera. Por, kjo nismë ligjore nuk është parashikuar për t’u shqyrtuar në komisionet parlamentare përkatëse.

 

 

Përfitimet e deputetëve gjatë muaji prill 2020

 

 1. Zef Shtjefni 40,000 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Eugen Bojaxhiu 40,000 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Andi Permeti 40,000 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Artur Roshi 30,016 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Koçi Tahiri 40,000 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Klajdi Qama 40,000 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Kujtim Gjuzi 31,214 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Ardiana Jaku 34,035 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Suzana Topi 33,702 lekë karburant, 150,500 lekë dieta

 

 1. Selami Jenishehri, 30,016 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Besnik Troplini, 30,016 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Kostaq Papa, 30,016 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Krenar Rryçi, 31,214 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Ardit Konomi 40,000 lekë karburant, 62,708 lekë dieta

 

 1. Florenc Spaho 33,702 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Edmond Stojku 30,016 lekë karburant, 39,506 lekë dieta

 

 1. Halit Valteri 30,016 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Ervis Meço 40,000 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Ramazan Gjuzi 30,016 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Fatjona Dhimitri 40,000 lekë karburant, 79,012 lekë dieta

 

 1. Adelina Rista 40,000 lekë karburant, 62,708 lekë dieta

 

 1. Anasta Angjeli 33,702 lekë karburant, 31,354 lekë dieta

 

 1. Andrea Marto 40,000 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Antoneta Dhima 40,000 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Anduel Xhindi 40,000 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Bashkim Fino 40,000 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Bujar Çela 40,000 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Vilma Bello 40,000 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Milva Ikonomi 31,214 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Mimi Kodheli 40,000 lekë karburant, 39,506 lekë dieta

 

 1. Ermonela Felaj 40,000 lekë karburant, 39,506 lekë dieta

 

 1. Dritan Bici 33,702 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Spartak Braho 30,016 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Ervin Bushati 30,016 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Evis Kushi 33,702 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Fidel Ylli 31,214 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Taulant Balla 33,702 lekë karburant, 43,268 lekë dieta

 

 1. Xhemal Qefalia 30,016 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Edmond Leka 40,000 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Xhevit Bushaj 40,000 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Ilirjan Pendavinji 40,000 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Luan Duzha 33,702 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Paulin Sterkaj 40,000 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Jurgi Ḉyrbja 31,214 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Luan Harusha 40,000 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Reme Lala 40,000 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Roland Xhelilaj 31,214 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Damian Gjiknuri 40,000 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Enver Roshi 33,702 lekë karburant, 39,506 lekë dieta

 

 1. Aurora Mara 40,000 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Lindita Nikolla 34,035 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Edmond Rrushi 30,016 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Alban Zeneli 40,000 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Lefter Maliqi 40,000 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Majlinda Halilaj 30,016 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Ediola Braha 40,000 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Elda Hoti 34,035 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Nimet Musaj 40,000 lekë karburant, 79,012 lekë dieta

 

 1. Enada Kapllani 40,000 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Ralf Gjoni 30,016 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Arben Elezi 33,702 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Arlind Çacani 40,000 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Korab Lita 30,016 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Halil Jakimi 40,000 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Arben Pellumbi 30,016 lekë karburant, 37,625 lekë dieta

 

 1. Arben Kamami 33,702 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Elena Xhina 33,702 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Edlira Bode 40,000 lekë karburant, 68,979 lekë dieta

 

 1. Fadil Nasufi 40,000 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Gjetan Gjetani 34,035 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Ilir Ndraxhi 31,214 lekë karburant, 75,250 lekë dieta

 

 1. Gramoz Ruçi 109,790 lekë dieta

 

 1. Robert Bitri, 40,000 lekë karburant

 

 1. Sadri Abazi, 30,016 lekë karburant

 

 1. Klodiana Spahi 31,214 lekë karburant

 

 1. Besnik Baraj 30,016 lekë karburant

 

 1. Blerina Gjylameti 30,016 lekë karburant

 

 1. Musa Ulqini 33,702 lekë karburant

 

 1. Tom Doshi 40,000 lekë karburant

 

 1. Ulsi Manja 30,016 lekë karburant

 

 1. Adnor Shameti 40,000 lekë karburant

 

 1. Alket Hyseni 40,000 lekë karburant

 

 1. Almira Xhembulla 40,000 lekë karburant

 

 1. Elona Hoxha 30,016 lekë karburant

 

 1. Fatmir Velaj 40,000 lekë karburant,

 

 1. Ilir Beqaj 40,000 lekë karburant

 

 1. Ismet Beqiraj 40,000 lekë karburant

 

 1. Klotilda Bushka 30,016 lekë karburant

 

 1. Vullnet Sinaj 40,000 lekë karburant

 

 1. Eglantina Gjermeni 31,214 lekë karburant

 

 1. Lefter Koka 31,214 lekë karburant

 

 1. Ditmir Bushati 40,000 lekë karburant

 

 1. Ylli Shehu 30,016 lekë karburant

 

 1. Myslim Murrizi 45,026 lekë dieta

 

 1. Rrahman Raja 31,214 lekë karburant

 

 1. Rudina Hajdaraj 30,016 lekë karburant

 

 1. Sadi Vorpsi 30,016 lekë karburant

 

 1. Tatiana Piro Nurçe 40,000 lekë karburant

 

 1. Fatmir Xhafa 30,016 lekë karburant

 

 1. Senida Mesi 40,000 lekë karburant

 

 1. Mirela Furxhi 40,000 lekë karburant

 

 1. Niko Peleshi 40,000 lekë karburant

 

 1. Edlira Hyseni 31,214 lekë karburant

 

 1. Ligoraq Karamelo 40,000 lekë karburant

 

 1. Adriatik Alimadhi 40,000 lekë karburant

 

 1. Nikolin Staka 40,000 lekë karburant

 

 1. Vasil Sterjovski 40,000 lekë karburant

 

 1. Artemis Dralo 40,000 lekë karburant

 

 1. Eljo Hysko, 30,016 lekë karburant

 

 1. Erion Piciri 30,016 lekë karburant

 

 1. Amra Barova 40,000 lekë karburant

 

 

 

 

 

Më shumë

Raport i ri monitorimi mbi shpenzimet dhe punësimet elektorale

Akademia e Studimeve Politike publikoi sot Raportin e Monitorimit mbi administratën shtetërore dhe mbi shpenzimet e partive gjatë fushatës për zgjedhjet parlamentare të 25 prillit.   Në raportin e gjashtë të monitorimit mbi shpenzimet e partive dhe administratën gjatë fushatës zgjedhore të 25 prillit theksohet se ministrat dhe zyrtarët e lartë nuk bënë […]

Raporti vjetor i KLSH: 17.7 milion euro dëm ekonomik gjatë 2020

Kryetari i ri i KLSH-së, Arben Shehu paraqiti në Kuvend raportin e KLSH-së për vitin 2020. Në fjalën e tij, Shehu tha se KLSH i ka kryer të gjitha detyrimet ligjore ndaj Kuvendit të Shqipërisë. “Gjatë viti 2020 Kontrolli i Lartë i Shtetit i ka përcjellë Kuvendi 66 vendime dhe raporte për auditimet e […]

Shqipëria ndër vendet e Europës, me më shumë vdekje nga aksidentet rrugore 

Në Shqipëri, në vitin 2019 humbën jetën 227 persona, sipas të dhënave të INSTAT.   Në raport me popullsinë, vendi shënoi 80 fatalitete nga aksidentet rrugore për 1 milionë banorë.   Kjo shifër e rendit Shqipërinë ndër vendet me vdekjet më të larta nga aksidentet rrugore në raport me popullsisë dhe gati 60% […]

 • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara