e hënë 19 prill 2021
e hënë 19 prill 2021

 

 

Papa Françesku nisi sot vizitën tre ditore në Irak, e para vizitë jashtë vendit prej fillimit të pandemisë.

 

Kjo është po ashtu vizita e parë e një Pape në Irak, një udhëtim i rrezikshëm ky që është shmangur nga paraardhësit e tij.

 

Gjatë këtyre ditëve Ati i Shenjtë pritet të vizitojë Bagdadin, Jugun e Irakut, Mosulin, ish-qendrën e Shtetit Islamik.

 

Kreu i Vatikanit përmes këtij udhëtimi tregon solidaritet me komunitetin e krishterë të shkatërruar nga luftërat dhe represioni i ISIS.

 

 

“Unë vij si një pelegrin, si një pelegrin i penduar për t’iu lutur faljes dhe pajtimit nga Zoti pas viteve të luftës dhe terrorizmit”, tha Papa Françesku në një mesazh, dërguar qytetarëve të Irakut.

 

Me mijëra forca të sigurisë janë shpërndarë në Irak për të siguruar që vizita e Atit të Shenjtë të zhvillohet e qetë.

 

 

 

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara